Onderwijsbeurs Zuid 2022-07-26
Het belang van een bezoek met ouders/begeleiders aan Onderwijsbeurs Zuid

Een passende studiekeuze: ieder jaar is het voor veel van jouw leerlingen weer een hele zoektocht. Tijdens de LOB-uren wordt hier dan ook volop aandacht aan besteed. Een goed en waardevol onderdeel van deze zoektocht is een bezoek aan Onderwijsbeurs Zuid. De meest gebruikelijke en effectieve manier voor jongeren om een beurs te bezoeken, is samen met ouders/begeleiders.

Boy Cornelissen 2021-09-27
Onderwijsbeurs Zuid (bijna) als vanouds!

Onderwijsbeurs Zuid 2021 zit er op. Na twee jaar afwezigheid, kon de beurs eindelijk weer plaatsvinden. We kijken terug op een geweldige editie, die ondanks de coronamaatregelen, voelde als vanouds. De beurs werd goed bezocht. Op vrijdag 24 september bezochten 7.121 studiekiezers, decanen, mentoren en ouders/begeleiders de beurs. Op zaterdag kwamen er 8.403 bezoekers naar de beurs. Dat brengt het totaal op 15.524 bezoekers over twee dagen. Je kunt dus zeggen dat studiekiezers blij waren dat de beurs weer mocht doorgaan.

Onderwijsbeurs Zuid 2020-04-02
Vanuit thuis een studie kiezen: hoe doe je dat?

Goed, je zit dus thuis. Maar de lessen gaan op afstand door en je kan nog steeds de klas uit worden gestuurd. Weinig veranderd, toch? Nou… niet helemaal. Het is een bijzondere tijd en daar horen bijzondere maatregelen bij. Het kiezen van een studie zal dus ook wat anders gaan.

corona studiekeuze meeloopdagen open dagen
Onderwijsbeurs Zuid 2020-04-02
Wat betekent de coronacrisis voor mij?

Het Coronavirus heeft impact op ons allemaal, zo wordt iedereen aangeraden binnen te blijven, evenementen gaan niet door en scholen zijn gesloten. Dat heeft nogal wat invloed, vooral op degene die volgend jaar gaan studeren en nu dus eindexamen zouden doen, jij dus. Wat betekent dit voor jou? En vooral, hoe kan je er een positieve draai aan geven?

studiekeuze corona aanmelddeadlines
Onderwijsbeurs Zuid 2019-10-01
Onderwijsbeurs Zuid is er echt voor de leerlingen

Onderwijsbeurs Zuid in het Beursgebouw Eindhoven zit er weer op. De beurs was goed bezocht: op  vrijdag waren er 8.631 bezoekers en op zaterdag 10.194, samen goed voor een totaal van 18.825. Dit was tevens het laatste jaar in het Beursgebouw. Na zestien jaar verhuist de beurs naar het Koningshof in Veldhoven (nabij Eindhoven).