Onderwijsbeurs Zuid 2019-10-01
Onderwijsbeurs Zuid is er echt voor de leerlingen

Onderwijsbeurs Zuid in het Beursgebouw Eindhoven zit er weer op. De beurs was goed bezocht: op  vrijdag waren er 8.631 bezoekers en op zaterdag 10.194, samen goed voor een totaal van 18.825. Dit was tevens het laatste jaar in het Beursgebouw. Na zestien jaar verhuist de beurs naar het Koningshof in Veldhoven (nabij Eindhoven).

Onderwijsbeurs Zuid 2019-09-10
Ontdek de opleiding van je dromen

Twijfel je over je studiekeuze? Of heb je zelfs nog geen idee wat je volgende opleiding zal worden? Op 27 en 28 september kom je tijdens Onderwijsbeurs Zuid een stuk verder met je studiekeuze, als mbo-instellingen, leerwerkbedrijven, hbo’s en universiteiten zich in het Beursgebouw presenteren in Eindhoven. ‘Ervaringsdeskundigen’ vertellen waarom hun beursbezoek vorig jaar nuttig was. 

Onderwijsbeurs Zuid 2019-09-05
In zes stappen naar een succesvolle vervolgstudie

Meeloopdagen, proefstuderen, open dagen, onderwijsbeurzen: wie op zoek gaat naar een vervolgopleiding, kan zomaar verdwalen in het woud aan ‘voorlichtingsmomenten’. Waar moet je zijn, en vooral: wat kun je er ‘halen’? Oudervoorlichter Hermien Miltenburg legt uit.

Onderwijsbeurs Zuid 2019-08-23
Vlaanderen boven: goed, goedkoop en dichtbij

Het lijkt zo aantrekkelijk: het onderwijs in België is prima, studeren op een hogeschool of universiteit is er beduidend goedkoper dan in Nederland, het is lekker dichtbij én je komt makkelijk aan een kamer (‘kot’). Kortom: wat houdt je tegen? Student Roos Middelkoop en ex-student Xavier Boonman vertellen over hun ervaringen bij onze zuiderburen.