Ga mee op 'Expeditie Studiekeuze'
Weet je nog niet wat je wilt gaan studeren? Kom dan naar Onderwijsbeurs Zuid! Op vrijdag 29 en zaterdag 30 september staat het Koningshof in Veldhoven volledig in het teken van Expeditie Studiekeuze. Jij en duizenden andere jongeren doen tijdens hét studiekeuze-evenement van Zuid-Nederland inspiratie op voor de toekomst.
Op Onderwijsbeurs Zuid vind je ruim 100 (onderwijs)instellingen uit binnen en buitenland die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste studie.
Opleidingen op mbo, hbo en universitair niveau
Onderwijsbeurs Zuid biedt een groot overzicht van opleidingen op mbo, hbo en universitair niveau. Naast de vele scholen en opleidingen zijn er ook (leerwerk)bedrijven uit verschillende branches. Zij kunnen je precies vertellen welke studie je moet volgen voor een bepaald beroep of hoe het is om na je studie binnen die branche aan het werk te gaan.

Themapleinen
Om jouw studiekeuze-expeditie zo overzichtelijk mogelijk te maken is de beurs per niveau opgesplitst in verschillende hallen. Zo is er een aparte hal met mbo en een hal met hbo & wo. Daarnaast zijn er themapleinen en themastraten, zoals het Internationaal plein, het Techniekplein en de België-straat.
Ben je benieuwd naar de studiemogelijkheden bij onze Zuiderburen in België? Dan ben je op de België-straat aan het juiste adres. Is België voor jou niet ver genoeg? Ga dan eens langs bij het Internationaal plein met al je vragen over studie, stage en een tussenjaar in het buitenland.

Studiekeuze-sessies
Tijdens een expeditie is zelfkennis belangrijk. Een goede studiekeuze start bij jezelf. Wie ben je en waar ben je goed in? Dat zijn belangrijke vragen om te stellen. Tijdens Onderwijsbeurs Zuid kan je hier hulp bij krijgen. Ga bijvoorbeeld eens naar de Sterke Punten Training en ontdek je kwaliteiten.
Of bezoek andere studiekeuze-sessies met onderwerpen als: studeren in het hoger onderwijs, tussenjaar, het studiekeuze-proces en een buitenlandavontuur. De sessies vinden beide dagen plaats in zaal 1. Ook super interessant voor je ouders. Bekijk hier het programma.

Interessegebied voorlichting
Wat je leuk vindt, daar ben je vaak goed in, al is het soms best moeilijk om dat over jezelf te zeggen. Daarom kun je op de beurs verschillende Interessegebied Voorlichtingen volgen op hbo en wo niveau. Hier leer je meer over wat je kunt studeren als je bijvoorbeeld economie of techniek leuk vindt.
Op de beurs zijn gidsen aanwezig die je wegwijs maken in het oerwoud aan studierichtingen. (Oud)-studenten van verschillende universiteiten en hogescholen vertellen in sessies van max. 30 minuten wat studeren binnen een bepaald interessegebied precies inhoudt. Bekijk hier het programma.

Studiekeuzecoaching
Liever een 1-op-1 gesprek met een studiekeuzecoach? Dat kan! Een professionele studiekeuze-adviseur gaat 15 minuten met je in gesprek, waarbij jouw kwaliteiten en voorkeuren centraal staan. Samen ga je op zoek naar een aantal sectoren of opleidingen die bij jou passen. De persoonlijke coaches luisteren echt naar je en geven goed advies.
Meld je op de beurs aan voor een coachgesprek bij de ‘Aanmeldbalie Coaching’. Je ouders/begeleiders mogen uiteraard ook aanschuiven bij dit gesprek.

Persoonlijke Plattegrond
Geen Expeditie Studiekeuze zonder een goede kaart, natuurlijk. Print je Persoonlijke Plattegrond via iPads op de beurs. Bekijk de deelnemende scholen, zoek naar je favoriete opleidingen, geef je voorkeuren aan en je ziet direct waar jouw favoriete opleidingen en scholen te vinden zijn op de beurs. Weet je nog niet wat je wilt? Maak dan gebruik van de handige keuzehulp in de app.
Druk op de printknop en je persoonlijke plattegrond komt zo uit de printer gerold! De Persoonlijke Plattegrond is enkele weken voor de beurs ook online beschikbaar op onderwijsbeurszuid.nl

In gesprek met studenten
Velen gingen jou voor in dit avontuur. Wandel rustig rond tijdens jouw studiekeuze-expeditie en praat op de stands met studenten van verschillende scholen en opleidingen. Zij kunnen uit eigen ervaringen vertellen hoe de studie in elkaar zit en je een eerlijk antwoord geven op al jouw vragen.
Vraag bijvoorbeeld waarom ze juist voor die school en opleiding hebben gekozen of wat de verhouding is tussen theorie en praktijk. Je mag ze best het hemd van het lijf vragen, daar staan de studenten namelijk voor. Zij weten precies hoe het is om deze expeditie te ondergaan.