Avans Hogeschool - Mens en Techniek | Gezondheidszorgtechnologie

Avans Hogeschool - Mens en Techniek | Gezondheidszorgtechnologie

Bij de opleiding Mens en Techniek | Gezondheidszorgtechnologie leer je hoe je slimme innovaties verzint, ontwerpt of inzet om de grote uitdagingen in de zorg aan te pakken. Zo draag je bij aan de gezondheid van mensen.

Het ziekenhuis vraagt jou om een slimme oplossing te verzinnen zodat patiënten 's nachts beter slapen. Voor een thuiszorgorganisatie zoek je uit of patiënten met diabetes baat hebben bij een glucosesensor.

Als gezondheidszorgtechnoloog ben je van grote waarde voor zorgprofessionals, managers en ontwikkelaars. En de mensen waar je het uiteindelijk voor doet: cliënten en patiënten. Je helpt de zorg slimmer te maken door bijvoorbeeld de inzet van technologie. Misschien kan een cliënt langer thuis wonen door jouw hulp, of maak je het werk van verpleegkundigen makkelijker.

Bij de opleiding Mens en Techniek | Gezondheidszorgtechnologie ontwikkel je een brede kennis op het gebied van gezondheidskunde, technologie, bedrijfskunde en communicatie. Je verdiept je in verschillende ziektebeelden, leert hoe je presenteert, adviseert en samenwerkt, en ontdekt hoe organisaties in de zorg werken. Ook maak je kennis met de nieuwste zorgtechnologieën. Daarna kies je voor de advies- of ontwerpkant, of je doet beide. Als adviseur schrijf je een implementatieplan of help je organisaties om zorgtechnologieën effectief in te zetten. Word je ontwerper, dan bedenk en ontwikkel je zorginnovaties.

Na je studie ben je Bachelor of Science (BSc).