Curio

Curio

Curio, dé beroepsopleider van de regio West-Brabant

Kies je voor Curio, dan heb je de keuze uit ruim 250 mbo-opleidingen. Je vindt ons niet op één grote mbo-locatie met duizenden studenten. Curio heeft 18 scholen in de regio West-Brabant. De meeste scholen staan in Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom. 

Leren door te doen
In het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) wissel je theorie af met veel praktijk. Bijvoorbeeld in de vorm van praktijkopdrachten of stages. Bij Curio krijg je vaak les van leraren die zelf uit het vak komen. Zij weten dus wat belangrijk is om te leren, zodat je straks goed voorbereid aan de slag kunt. Gastsprekers komen vertellen over de laatste ontwikkelingen op jouw vakgebied. Ook ga je naar bedrijven toe. We zijn tenslotte niet voor niets dé beroepsopleider van de regio. 

Wij laten talenten groeien
Wij vinden het belangrijk om jou vanaf de eerste dag goed te begeleiden. Je leert om zelfstandig te werken. En Curio helpt je daarbij. Je krijgt ook volop de kans om je talenten te laten groeien. Zo word je de vakman of vakvrouw die overal aan de slag kan. Of je kiest ervoor om nog een paar jaar door te studeren aan het hbo. Want dat kan natuurlijk ook.

We horen vaak van oud-studenten: “Bij Curio krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen. Je talenten worden gezien. Je leert er echt een vak.”

Wij staan op de onderwijsbeurs met een aantal speciale opleidingen:

Johan Cruijff College, Roosendaal
Ben jij (aankomend) topsporter en wil je tegelijkertijd een mbo-opleiding volgen? Dan ben je hier aan het goede adres. Wij begrijpen dat je heel veel tijd aan je sport wilt besteden en geven je daar dan ook alle ruimte voor. Tegelijkertijd eisen we wel van je dat je je voor de volle 100% inzet voor je studie. Je kunt kiezen uit de opleidingen: Sport en coaching of Sport en business.

Cas Spijkers Academie, Breda
De Cas Spijkers Academie biedt voor de gemotiveerde en fanatieke student met bovengemiddeld talent een schitterende kans. Tijdens de opleiding gespecialiseerd kok leer je bijzondere, creatieve of luxe gerechten te bereiden. Je werkt in het hogere segment en hierdoor met de beste ingrediënten en producten. De opleiding vindt plaats binnen onze school. De TOP-opleiding is een allround-opleiding in het culinaire vlak onder direct toezicht van één van Nederlands bekendste koks: Jonnie Boer en team Librije.