19.000 bezoekers op Onderwijsbeurs Zuid

Ieder jaar worstelen vele leerlingen weer met één van de belangrijkste keuzes in hun leven: het kiezen van een vervolgopleiding. Het is ook steeds belangrijker om direct een juiste studie te kiezen, wat het er voor jongeren en hun ouders niet eenvoudiger op maakt.

Onderwijsinstellingen dienen zich daarom in het oriëntatietraject al te onderscheiden en ervoor te zorgen dat zij bij mogelijke studenten op het netvlies verschijnen en blijven. Het participeren aan een studiekeuze-evenement als Onderwijsbeurs Zuid is hét middel bij uitstek om uw organisatie aan uw doelgroep te presenteren.

Onderwijsbeurs Zuid is met ruim 19.000 bezoekers het nummer 1 studiekeuze-evenement van Zuid-Nederland. De beurs biedt het grootste overzicht van studiemogelijkheden op mbo, hbo en wo niveau en helpt daarmee jongeren bij het maken van een studiekeuze. Naast de mogelijkheden in Nederland biedt de beurs ook informatie over stage en studeren in het buitenland. Bekijk hier de deelnemerslijst.

Decanenbenadering

Doelgerichte decanenbenadering

Decanen spelen een grote rol bij de opleidingskeuze van hun leerlingen, vandaar dat goed contact met deze doelgroep voor ons van groot belang is. Decanen(kringen), mentoren en studiebegeleiders worden actief benaderd en gevraagd onze beurzen onder de aandacht te brengen bij hun leerlingen.

Wij bieden hen de mogelijkheid om de beurs klassikaal te bezoeken. Dit wordt ondersteund door georganiseerd busvervoer en lesmateriaal, waarmee leerlingen goed voorbereid de beursvloer op gaan. Naast het bezoek met leerlingen, stimuleren wij decanen om ook ouders op onze beurzen te attenderen en hen actief te betrekken bij het beursbezoek van hun kind.

Dataverzameling

Eenvoudige dataverzameling

Onderwijsbeurs Zuid houdt een nauwkeurige digitale bezoekersregistratie bij, in samenwerking met onderwijsspecialist Summit. U kunt scanners huren om data van de bezoekers te verzamelen.

Na afloop van de beurs ontvangt u deze data voor opvolgcontact na de beurs, bijvoorbeeld voor het gericht uitnodigen voor Open Dagen.

Onafhankelijke evaluatie

Onafhankelijke evaluatie

OGZ vindt het belangrijk om haar beurzen onafhankelijk te laten toetsen op kwaliteit, relevantie en meerwaarde voor bezoekers en exposanten.

Door middel van vragenlijsten wordt na iedere beurs een overzichtelijk rapport opgesteld door onafhankelijk onderzoeksbureau Markteffect. Voor eenieder is dit rapport inzichtelijk.

Wilt u het evaluatierapport van Onderwijsbeurs Zuid 2018 inzien? Vraag het dan hier aan.

Persoonlijke Plattegrond

Persoonlijke Plattegrond

Onderwijsbeurs Zuid biedt bezoekers de mogelijkheid om een gepersonaliseerde plattegrond te maken met daarop de voor hen relevante onderwijsinstellingen en organisaties. Dit is mogelijk vooraf aan de beurs op de website en tijdens de beurs op iPads.

Hiermee wordt de bekendheid en vindbaarheid van uw organisatie vergroot en wordt tevens gezorgd voor een gerichte aanloop van bezoekers op uw stand.

Onafhankelijke sessies

Onafhankelijke sessies

Onderwijsbeurs Zuid biedt bezoekers een afwisselend studiekeuzesessie-programma. Denk hierbij aan studiekeuze-advies, studeren of stage in het buitenland of de rol van ouderlijke begeleiding in het studiekeuzetraject.

Daarnaast vinden er doorlopend startsessies plaats. In deze sessies worden bezoekers binnen een paar minuten klaargestoomd, om goed voorbereid de beursvloer op te gaan.  

Studiekeuzecoaching

Studiekeuzecoaching

Bezoekers krijgen op Onderwijsbeurs Zuid de mogelijkheid om een studiekeuze-coachgesprek aan te gaan met een professionele studiecoach. Een groot aantal coaches is beide dagen aanwezig op de beurs.

Zij proberen leerlingen tijdens dit ‘speedcoachgesprek’ een stapje verder te helpen richting de juiste studiekeuze.