Howest, dé Hogeschool West-Vlaanderen

http://www.howest.be

Standnr: 307

HBO, Belgisch onderwijs

Howest, dé Hogeschool West-Vlaanderen

Welkom bij Howest. Anticipating the future!

Howest, dé Hogeschool West-Vlaanderen, staat bekend om haar innovatieve en interdisciplinaire benadering van onderwijs en onderzoek, de nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, de social profit sector en het aangeboren ondernemerschap.

Howest is lid van de Associatie Universiteit Gent en is volledig geaccrediteerd door de NVAO, de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie. Onze campussen bevinden zich in Brugge en Kortrijk, twee historische hotspots in het hart van Europa. Howest telt 9500 studenten, waarvan 10% internationals.

Ons studieaanbod

We bieden 1 European Master, 24 Bachelors, 13 Associate Degrees (Graduaten) en veel Postgraduaatopleidingen aan, allemaal met een sterke praktische focus, en dit in de domeinen Bedrijf & Organisatie, Design & Technologie en Mens & Welzijn. Naast een uitgebreid aanbod in het Nederlands bieden we ook een selectie van top-opleidingen in het Engels aan. Wist je trouwens dat Howest met haar bacheloropleiding Digital Arts & Entertainment reeds 3 keer door het werkveld verkozen werd tot de beste gaming opleiding ter wereld!?

Toekomstbestendige vaardigheden

Howest past zijn curricula voortdurend aan om nieuwe expertisegebieden op te nemen en brengt zijn baanbrekende onderzoek in de praktijk. Creativiteit en ondernemerschap zitten in het DNA van Howest. Werkveld gestuurde opdrachten, on-the-job training en stages zijn belangrijke onderdelen van elk programma. Zo komen we tegemoet aan de steeds wijzigende behoeften van de huidige samenleving en voorzien we onze leerlingen van de nodige 21st century skills.

Onderzoek

Howest heeft een solide reputatie opgebouwd voor zijn toepassingsgericht onderzoek en de sterke partnerschappen die zijn gesmeed met hogescholen, universiteiten en werkveldorganisaties in België, in Europa en over de hele wereld. Onze studenten en medewerkers krijgen volop kansen om internationale ervaring op te doen en wereldwijd te gaan dankzij onze internationale netwerken, beurzen en uitwisselingsprogramma's.

Kortom, studeren aan Howest, dé Hogeschool West-Vlaanderen, betekent investeren in je toekomst. Wij leiden op tot future proof professionals. Ons onderwijsconcept met praktijkgerichte en persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat je onmiddellijk na je afstuderen klaar bent voor de arbeidsmarkt van morgen. We geven je skills mee die je voorbereiden op een wereld in verandering.